cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 14 mei 2012

Wontonsoep

Deze soep kun je naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld extra groenten of soe-on (noedels) toe te voegen.

Ingrediënten

1 l visbouillon
20 druppels sesamolie
2 el lichte sojasaus
3 el olie
200 g tofu
200 taugé
1 struikje paksoy

Bereiding

Snijd de tofu in plakken van ½ cm dik, laat ze even uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in een kleine pan en bak de tofu op laag vuur van beide kanten bruin. Snijd elke plak in 6 of 8 blokjes.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de sesamolie en de lichte sojasaus toe. Verwarm de wontons in de bouillon. Was ondertussen de taugé. Snijd de paksoy in repen van ½ cm. Spoel de paksoy goed af. Doe de blokjes tofu, de taugé en de paksoy in schaaltjes. Schep wat bouillon met wontons in soepkommen en laat iedereen naar smaak groenten en tofu toevoegen.

Voorgerecht voor 4 personen
Hoofdgerecht voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen