cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 mei 2012

Rijst met noten en kruiden

Voor dit gerecht kun je het beste rijst gebruiken die al helemaal afgekoeld is. Kook de rijst liefst een dag van te voren en laat hem in de koelkast afkoelen.

Ingrediënten

350 g gekookte basmatirijst (van + 130 g rauwe rijst)
30 ml olijfolie
1 tl kaneel
15 g pistachenoten
15 g pijnboompitten
1 el van elk: munt, dille, koriander, peterselie

Bereiding

Hak de pistachenoten grof. Verhit de olie op laag vuur in een koekenpan, bak de kaneel 1 minuut. Voeg de rijst toe en laat hem langzaam opwarmen. Voeg na 3 minuten de pistachenoten en de pijnboompitten toe en na nog eens 2 minuten de kruiden. Meng alles goed door elkaar.

Voor 2 tot 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen