cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 22 mei 2012

Stoofschotel met vis, gamba's en okra

Jaren geleden kwam ik in een tijdschrift een recept voor gumbo tegen. Gumbo is een kruising tussen soep en stoofschotel die in het zuiden van de VS bereid wordt. De variaties zijn eindeloos, maar wat de meeste gumbo's met elkaar gemeen hebben is dat okra's gebruikt worden om de saus te binden. Het is een ideaal gerecht om restjes in te verwerken, of gewoon een klein beetje van alles wat je lekker vindt.

Ingrediënten

200 g witvisfilet (bijvoorbeeld pangasius)
12 rauwe gepelde gamba's
200 g okra
250 g sperziebonen
1 tomaat
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 stuk Mdme Jeanettepeper naar smaak
400 ml visbouillon (van een tablet)
1 laurierblad
3 pimentkorrels
3 el olie

Bereiding

Snijd de vis in blokjes van 1 ½ cm. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm en de okra in plakjes van een halve cm. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui, de knoflook en de Mdme Jeanette.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de knoflook en de peper toe en bak even mee. Voeg de okra, tomaat, pimentkorrels en het laurierblad toe, bak alles 3 minuten en blus af met de bouillon. Breng aan de kook, voeg de sperziebonen toe en laat op laag vuur 10 minuten koken met het deksel op de pan. 
Voeg de vis toe en na 5 minuten de gamba's. Kook tot de gamba's gaar zijn, voeg indien nodig wat extra zout toe. Verwijder het laurierblad en de pimentkorrels.
Serveer met rijst.

Voor 2 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten