cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 10 mei 2012

Inktvis in zwartebonensaus

Ooit had ik bij de Chinees heerlijke inktvis in zwartebonensaus gegeten. Helaas wilden ze het recept niet delen, dus ben ik zelf gaan experimenteren met een mix van verschillende recepten. Dit is het resultaat.

Ingrediënten

2 inktvistubes
4 kleine kropjes paksoy
2 handen vol taugé
1 rode paprika
1 tl verse gember
2 teentjes knoflook
6 el zwartebonensaus (uit een potje)
2 el rijstwijn
2 el sojasaus
2 el water
2 tl aardappelzetmeel
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
1 ½ el vissaus

Bereiding

Was de inktvis en dep hem droog. Kerf met de punt van een scherp mes een diamantpatroon in het vlees, zonder het helemaal door te snijden. Snijd de inktvis daarna in repen van ongeveer 4 cm lang.
Snijd de paprika in blokjes en de paksoy in grove repen. Hak de gember en de knoflook. Meng voor de saus de zwartebonensaus, de vissaus, de sojasaus, de rijstwijn, het water en het aardappelzetmeel.
Verhit beide oliën in een wok. Bak hierin de gember en knoflook, voeg na een minuut de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de inktvis toe en roerbak het geheel 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de paksoy toe en bak die nog 1 minuut mee. 
Voeg nu de saus en de taugé toe, laat de saus op middelhoog vuur in 2 minuten inkoken.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten