cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 28 mei 2012

Okersoep met maisballetjes en gerookte kip

In veel tropische keukens zijn pittige soepen erg geliefd. Niet echt voor de hand liggend als je bedenkt dat in onze streken vooral 's winters stevige soepen op tafel komen. Toch is er wat voor te zeggen, het lijkt alsof je door de pittige soep de warmte minder voelt. Dus - 26 graden? Soepweer! 
Als je niet zo heel goed tegen pittig eten kunt, gebruik dan een mildere pepersoort of kook een hele Mdme Jeanette mee. Wees dan wel voorzichtig met roeren...

Ingrediënten

200 g verse spinazie
150 g okra's
200 g aubergine, liefst de dunne Aziatische variant
1 ui
2 teentjes knoflook
een flink stuk Mdme Jeanette
150 g gerookte kip
200 ml kokosmelk
800 ml groentenbouillon
4 pimentkorrels
nootmuskaat
zout
2 el olie

Bereiding

Was de spinazie en zet hem op met een klein beetje water. Laat de spinazie slinken, giet af. Hak de ui, knoflook en Mdme Jeanette fijn. Snijd de aubergine in blokjes en de okra's in plakken van ½ centimeter. Snijd de kip in smalle reepjes. 
Verhit de olie op middelhoog vuur in een diepe pan. Fruit de ui, voeg na een minuut de knoflook en de Mdme Jeanette toe. Bak nog 2 minuten en blus af met de kokosmelk en de bouillon. Voeg de pimentkorrels, de aubergine en de okra's toe, breng aan de kook en laat op matig vuur 10 minuten koken. 
Snijd de spinazie fijn en doe die samen met de gerookte kip in de soep. Laat alles goed doorwarmen, breng op smaak met zout en nootmuskaat. Verwijder de pimentkorrels. 
Serveer de maisballetjes op een aparte schaal zodat iedereen ze zelf kan opscheppen en ze nog een beetje stevig zijn.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten