cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

Foto's

Misschien herken je het wel: het ene hobby leidt tot het volgende. Het begon met koken en het uitwisselen van recepten, dat was een prima match met mijn liefde voor het schrijven en heeft geresulteerd in dit blog.
Op de een of andere manier kwam daar vorig jaar een nieuwe hobby bij: een moestuin. Vorig jaar bij een collega om het uit te proberen, en dit jaar helemaal van mezelf. Ondanks wachtlijsten kon ik zelfs kiezen: een tuin van 150 m2 bijna recht tegenover mijn huis of behapbare 50 m2 op 5 minuten fietsen. Omdat ik mijn energie liever in tuinieren steek dan in fietsen én omdat ik dingen graag groot aanpak, ging ik voor de tuin van 150 m2.
Voor mijn blog maakte ik natuurlijk al foto's van mijn eten, nu kwamen er ook foto's van de tuin bij. Ik had al eerder ontdekt dat ik fotograferen leuk vind, maar helaas snapte ik nooit zo veel van mijn camera. Nu kun je bij een compactcamera niet zo heel veel verprutsen qua instellingen, maar omdat ook dit hobby weer uit de hand gelopen is, heb ik me inmiddels op een systeemcamera getrakteerd. En daarmee kost het geen enkele moeite om iets te verknallen, zeker als je zoals ik niets snapt van diafragma's en sluitertijden. Dan sta je daar dus met je camera waarmee je in theorie prachtige foto's kunt maken... en besluit om toch maar eens een goede cursus te volgen. Inmiddels heb ik een paar lessen achter de rug en is er een wereld voor me open gegaan. Niet alleen snap ik nu eindelijk hoe mijn camera werkt, wat een diafragma is en wat al die rare tekens op het display mij willen vertellen, nee, ik kijk ook met andere ogen naar mijn omgeving. Naast de broodnodige theorie krijg ik ook huiswerkopdrachten mee, en het is echt geweldig om 's ochtends op weg naar het werk om me heen te kijken op zoek naar een goed motief. Of vanuit de sportschool naar huis te hollen, je camera pakken en snel op zoek gaan naar een mooie plek om die prachtige zonsondergang op de gevoelige plaat vast te leggen - omringt door een aantal mensen met wie je dezelfde hobby deelt. Omdat ik al mijn uit de hand gelopen hobby's hier deel, heb ik een pagina met foto's toegevoegd. Hier vind je de foto's die niets met eten te maken hebben maar die ik toch graag met je wil delen. Nieuwsgierig? Klik dan op de foto's hieronder!


Zee en strand
OchtendglorenUrban
Water


Herfst
Zonsondergang
Nigeria

Licht


.Geen opmerkingen:

Een reactie posten