cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 24 mei 2012

Aardappelen uit de oven

Iedereen die me al wat langer kent, weet dat aardappels bij mij niet zo heel vaak op tafel komen. Gewoon gekookt vind ik ze een beetje saai maar je kunt ze natuurlijk gewoon een beetje op smaak brengen - zoals in dit recept.
Ik heb de aardappelen met schil gegeten, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon pellen.

Ingrediënten

300 aardappelen
2 tomaten
50 ml olijfolie
2 tl rozemarijn
½ rode ui
2 teentjes knoflook
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
zout

Bereiding

Was de aardappelen en kook ze in de schil 10 minuten in water met een snufje zout. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Snijd de tomaten en de ui in partjes, hak de knoflook en de rozemarijn fijn. Meng alles in een ovenschaal, breng op smaak met peper en het zeezout en giet de olijfolie erover. Bak 15 minuten in de oven.


Bijgerecht voor 2 personen 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen