cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 22 mei 2012

Aardappel-paprikabrood

Meestal bak ik mijn brood zelf. Vaak met een bakmix, maar soms verzin ik zelf iets. Gelukkig is het experiment geslaagd, anders had ik vanochtend geen ontbijt in huis gehad...
Geef het water niet in een keer bij de bloem, de hoeveelheid vocht die je nodig hebt is afhankelijk van de aardappelen en de bloem en kan dus elke keer een beetje afwijken. Als je een soepel deeg hebt dat gemakkelijk loslaat van de kom is het goed.
Verse gist is in veel Turkse en Marokkaanse winkels te koop (in de koeling). Je kunt voor dit recept ook een zakje droge gist gebruiken.

Ingrediënten


160 g vastkokende aardappels
1½ tl zout
25 ml melk
20 g verse gist
100 ml lauw water
½ tl suiker
1 tl zoet paprikapoeder
1 teentje knoflook

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met een ½ tl zout gaar. Giet ze af, laat ze een beetje afkoelen en prak ze met de melk fijn. Voeg de gist en de suiker toe, laat 5 minuten staan. Voeg dan de bloem, de geperste knoflook, paprikapoeder en het water toe.

Kneed alles tot een soepel deeg, laat 30 minuten rijzen. Kneed het deeg nogmaals door en leeg het in een ingevette cakevorm. Laat opnieuw 30 rijzen en bak het brood dan ongeveer 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde heteluchtoven. Klop op de onderkant van de cakevorm. Als het hol klinkt is het brood klaar. Haal het brood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.Geen opmerkingen:

Een reactie posten