cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 31 mei 2012

Gevulde chocolademuffins

Wat mij betreft hoeft gebak niet altijd heel erg zoet te zijn. In deze muffins proef je de smaak van pure chocola, espresso en krokante noten. Ik vind het een geweldige combinatie.

Ingrediënten

125 g bloem
25 g cacao
75 g zachte boter
2 eieren
60 ml espresso of sterke koffie
25 g crème fraîche
1 zakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder
30 g mascarpone
30 g pure chocolade
15 g pecannoten

Bereiding

Klop een luchtig beslag van de bloem, cacao, boter, eieren, espresso, crème fraîche, vanillesuiker en bakpoeder. Verdeel de helft van het beslag over 12 muffinvormpjes. Smelt de chocolade in de mascarpone in een pan op heel laag vuur, roer goed door elkaar. Hak de noten grof.
Geef op elke muffin ongeveer 1 tl van het mascarpone-chocolademengsel en strooi de noten erover. Bedek met de rest van het beslag. Bak de muffins ongeveer 20 minuten op 175 graden (onder- en bovenhitte).

Voor 12 stuks




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen