cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 7 mei 2012

Salade met venkel en gerookte kip

Ingrediënten

Voor de dressing
2 tl honing
2 el mosterd
4 el olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper

Voor de salade
2 venkelknollen
1 sinaasappel
10 zwarte olijven zonder pit
150 g gerookte kipfilet
2 wortels
½ rode ui
2 teentjes knoflook

Bereiding

Maak de venkel schoon, snijd het hart eruit en verwijder bruine bladeren. Snijd de venkel in reepjes van ½ centimeter en kook ze in 5 minuten gaar in water met wat zout. Laat de venkel in een vergiet afkoelen.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing, breng op smaak met zout en peper. 
Schil de sinaasappel dik en snijd de filets eruit. Snijd de olijven in vieren en snijd de kipfilet in reepjes. Hak de knoflook en snijd de ui en de wortels in dunne plakken. Meng alle ingrediënten in een kom met de dressing. Geef eventueel wat stokbrood bij de salade.

Lunchsalade voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen