Liever niet zo pittig? Laat dan de Mdme Jeanette weg of gebruik een mildere peper.
Ingrediënten
Voor het deeg:
125 g zachte boter
500 g bloem
1 tl zout
1 glas koud water
Voor de vulling:
250 g kipgehakt
½ rode ui
½ Mdme Jeanette peper
1 cm verse gemberwortel
1 el curry
60 g wortel
1 hardgekookt ei
100 g gekookte aardappel
2 lente-uien
1 el kippenbouillon (instant)
3 el olie
En verder:
wat melk of 1 eidooier om te bestrijken
water
Bereiding
Voor het deeg:
Meng de bloem en het zout met de boter en voeg genoeg water toe om een deeg te kneden. Het deeg moet vrij stevig aanvoelen. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het ongeveer een uur in de koelkast (langer mag ook).
Voor de vulling:
Snipper de ui, hak de gember en de Mdme Jeanette fijn. Snijd de wortel, aardappel en ei in kleine blokjes, snijd de lente-uien in fijne ringetjes.
Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan. Fruit hierin de ui, gember, Mdme Jeanette en curry. Voeg na 3 minuten het gehakt toe en bak het rul. Voeg -wanneer het gehakt bijna gaar is- de wortel toe en bak die even mee. Breng het mengsel op smaak met het bouillonpoeder en roer de lente-ui erdoor. Doe de vulling in een kom en meng met de blokjes ei en aardappel.
Voor de pasteitjes:
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol die op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes met een doorsnee van ongeveer 15 centimeter. Geef op een helft van elk deeglapje ongeveer 2 eetlepels vulling, bestrijk de randen met wat water en vouw de pasteitjes dicht. Knip de randen goed samen met een vork. Leg de pasteitjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant met melk.
Bak de pasteitjes 15 tot 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (heteluchtoven).
Hallo Katrin, wat een leuke blog heb je!
BeantwoordenVerwijderenDit recept spreekt me erg aan om te maken, alleen één vraagje: bij de ingrediënten staat 1 el curry, bedoel je daar currypoeder of currypasta mee?
Groetjes van Nita
Hoi Nita, bedankt voor je compliment! Ik bedoel inderdaad currypoeder, het is trouwens ook erg lekker met Surinaamse massala of Marokkaanse ras el hanout.
VerwijderenGroeten,
Katrin