cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 22 mei 2012

Mango-kokoscake

In eerste instantie had ik voor dit recept gelatine gebruikt omdat ik geen alternatief kon bedenken. Eigenlijk vind ik namelijk dat je als vegetariër al genoeg moet opletten op wat je eet, en wat mij betreft moet je dan gewoon een gebakje kunnen oppeuzelen zonder je af te vragen of dat wel vegetarisch is. Gelukkig vertelde een vriendin over agar-agar, een soort vegetarische gelatine die van zeewier gemaakt wordt. Agar-agar is in poedervorm in zakjes te koop in de toko.

Ingrediënten

2 eieren
60 g suiker
2 el lauw water
4 g vanillesuiker (½ zakje)
40 g bloem
25 g cacao
150 g verse mango
100 g mascarpone
125 ml slagroom
6 gram agar-agar
1 tl kokosessence
15 g geraspte kokos

Bereiding

Klop de eieren met de mixer op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg in kleine beetjes de suiker en de vanillesuiker toe, blijf roeren tot de suiker opgelost is. Voeg het zout en het water toe, zeef de bloem en de cacao boven op de eieren. Roer alles op een lage stand goed door elkaar. Bekleed een bakvorm van 18 x 21 cm met bakpapier, geef het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenhitte) 10 minuten. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is.
Haal de afgekoelde bodem uit de vorm en trek het bakpapier er voorzichtig vanaf. Bekleed de binnenkant van de bakvorm tot aan de bovenste rand met aluminiumfolie, leg de cakebodem er weer in. Op deze manier krijg je een mooie rechte cake.
Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine, verwarm samen met de agar-agar op laag vuur. Roer, als de agar-agar opgelost is, de mango met de mascarpone en de kokosessence tot een zachte crème. Klop de slagroom net niet helemaal stijf en meng met de mascarpone. Giet de crème op de cakebodem, strijk de bovenkant glad. Strooi de geraspte kokos in een dunne laag over de crème. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de cake met de folie uit de vorm en trek de folie er voorzichtig af. Geen opmerkingen:

Een reactie posten