cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 25 september 2012

Garnalenwontons

Wontons zijn niet moeilijk om te maken maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Maak een grotere hoeveelheid, dan kun je ze in kleine porties invriezen. Je kunt ze zo uit de vriezer in de soep doen.
Laat het hele pak wontonvellen ontdooien, je kunt de overgebleven vellen prima opnieuw invriezen.

Ingrediënten

250 g rauwe tijgergarnalen, gepeld en zonder staart
1 teentje knoflook
1 tl sesamolie
1 tl lichte sojasaus
1 lente-ui
wontonvellen

Bereiding

Ontdooi de wontonvellen (duurt ongeveer 1 uur). Was de garnalen. Hak de knoflook grof en pureer die samen met de garnalen. Voeg de sesamolie en de sojasaus toe. Snijd de lente-ui in fijne ringen en roer die door de garnalenpasta.
Spreid de wontonvellen uit op een werkvlak, zet een bakje met koud water klaar. Geef 1 tl van de garnalenpasta in het midden van elk wontonvelletje. Bestrijk de wontonvellen rondom de vulling met een beetje water en vouw ze dicht. Vouw hiervoor eerst de punten naar elkaar toe en knijp ze dan voorzichtig net boven de vulling dicht. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de wontons in porties op laag vuur gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
Haal de wontons uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet. 

20 tot 25 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie posten