cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 31 mei 2012

Bananen-kokoscakes

Deze cakes heb ik met kleefrijstmeel gemaakt. Dat is veel fijner dan tarwebloem en ook nog eens glutenvrij. Het geeft een wat plakkerige structuur aan de cake, en dat combineert mooi met de banaan. Ik heb voor dit recept bakoven gebruikt, dat zijn kleine bananen die in veel Aziatische landen erg populair zijn. Als je geen bakoven kunt vinden kun je ook gewone, rijpe bananen gebruiken. Een gewone banaan vervangt 4 bakoven. 
Dit recept is voor 12 kleine cakes, voor 12 gewone muffins heb je ongeveer het driedubbele recept nodig. Pas dan ook de baktijd aan.

Ingrediënten

2 rijpe bakoven (of een halve banaan)
60 g kleefrijstmeel
40 g geraspte kokos
1 ei
½ tl bakpoeder
½ tl kokosessence
35 ml kokosmelk
10 ml sojaolie (of een andere plantaardige olie)

Bereiding

Klop een luchtig beslag van alle ingrediënten behalve de bakoven. Prak de bakoven fijn met een vork en meng ze door het beslag. Verdeel het beslag over 12 kleine papieren bakvormen en bak de cakes 10 minuten op 175 graden (onder- en bovenhitte).

Voor 12 kleine cakes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen