cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 14 juni 2014

Hamlappen uit de slowcooker

Wat doe je als je een enorme to do lijst hebt en toch lekker wilt eten? Juist, je zet de slowcooker aan het werk. Dat is precies wat ik vandaag gedaan heb, en het was echt smullen. Serveer een salade of groenten erbij, en rijst of pasta. Als je geen wijn wilt gebruiken, kun je ook 25 ml wijnazijn en 175 ml water gebruiken.

Ingrediënten

600 g hamlappen
1 tomaat
50 ml droge witte wijn
150 ml water
1 el olijfolie
1 tak rozemarijn
1 tak tijm
2 sjalotjes
1 teentje knoflook

Bereiding

Hak de sjalotjes en de knoflook fijn, snijd de tomaat in blokjes, risp de tijmblaadjes van de tak. Leg de stukken vlees naast elkaar in de slowcooker en verdeel de overige ingrediënten over het vlees. Gaar het vlees 5 uur op de lage stand. Verdeel het vlees met 2 vorken in stukjes en serveer met de jus.

Voor 3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen