cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 13 mei 2012

Groene curry met gehaktballetjes en sopropo

Sopropo is een behoorlijk bittere groente die vooral bekend is in de Surinaamse keuken. In Thailand zag ik het vaak op de markt maar helaas ben ik het nergens op een menukaart tegengekomen. Rest niets anders dan thuis zelf een beetje te experimenteren.


Ingrediënten

300 g kalfsgehakt
1 sopropo (300 g)
2 tl kleefrijst
3 el groene currypasta
400 ml kokosmelk
zout
½ tl palmsuiker
2 tl vissaus
20 blaadjes Thaise basilicum

Bereiding

Snijd de sopropo in de lengte doormidden, verwijder met een theelepel de zaadjes en strooi royaal zout over de sopropo. Laat ongeveer 15 minuten staan en spoel af met water. Snijd de sopropo nog eens in de lengte doormidden en vervolgens in reepjes van een halve centimeter. 
Rooster de kleefrijst zonder vet in een pan lichtbruin, maal de rijst fijn in een vijzel. Meng het gehakt met de gemalen kleefrijst en 1 el currypasta, vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee.
Breng de overige currypasta met de kokosmelk aan de kook, voeg de sopropo toe en laat op laag vuur 5 minuten koken. Voeg de gehaktballetjes en de palmsuiker toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken tot de sopropo zacht is. Roer regelmatig. Voeg de grof gehakte basilicum toe en breng op smaak met de vissaus.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten