cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 27 mei 2012

Pasteitjes met spinazie, feta en olijven

Deze pasteitjes komen op elk moment van de dag van pas: als lunch, voorgerecht of gewoon tussendoor. Je kunt natuurlijk ook je eigen vulling maken. Houd er dan wel rekening mee dat olijfolie een krachtige smaak heeft van zichzelf die niet met alles even goed combineert. Je kunt de olijfolie ook vervangen door een olie met een neutrale smaak. 

Ingrediënten

Voor het deeg
125 g bloem
10 g verse gist
50 ml water
30 ml olijfolie
snufje suiker
snufje zout

Voor de vulling
50 g spinazie
50 g feta
5 zwarte olijven zonder pit
10 g pijnboompitten
1 teentje knoflook 
versgemalen witte peper
grof zeezout

Bereiding

Kneed een soepel deeg van de bloem, verse gist, water, olijfolie, suiker en zout. Laat op kamertemperatuur een uur rijzen.
Dompel de spinazie heel even onder in heet water, giet af en laat uitlekken. Knijp het overtollige water eruit en hak de spinazie grof. Hak de olijven en de knoflook, snijd de feta in hele kleine blokjes. Meng alle ingrediënten voor de vulling, breng op smaak met peper en zout.
Deel het deeg in vieren, rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes van 12 cm. Verdeel de vulling gelijkmatig over de deegrondjes en vouw ze dubbel. Druk de randen samen met een vork. 
Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde heteluchtoven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten