cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 16 mei 2012

Courgette-kruidenkoekjes

Dit gerecht kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten: als tussendoortje, voor de lunch of als een lichte avondmaaltijd. Je kunt ook gedroogde kruiden gebruiken. Die zijn sterker van smaak, je hebt dan maar de helft nodig van de hoeveelheden uit dit recept.


Ingrediënten

500 g courgette
4 eieren
100 g feta
10 zwarte olijven
1 el crème fraîche
2 el van elk: munt, koriander, peterselie
zout
versgemalen zwarte peper
4 el olijfolie

Bereiding

Rasp de courgette grof en meng met de eieren en de crème fraîche. Hak de kruiden fijn, snijd de olijven in ringetjes en de feta in hele kleine blokjes. Meng door de courgette, breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olie op middelhoog vuur en geef telkens 1 el van de massa in de pan. Druk de koekjes een beetje plat en bak ze van beide kanten goudbruin. Maak de koekjes niet te groot, anders breken ze tijdens het omdraaien. Serveer met knoflooksaus.

Hoofdgerecht voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen