cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 24 mei 2012

Bieflappen met appels en balsamico azijn

Oké, ik geef het toe, het klinkt als een rare combinatie maar geloof me, het is echt lekker. Gebruik een stevige zoete of zoetzure appel. Balsamico is een milde azijn en in combinatie krijgt dit gerecht een lekker frisse smaak.

Ingrediënten

200 g bieflappen 
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
100 g appel (bijvoorbeeld Fuji)
60 ml balsamico azijn
grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes van ½ cm. Snijd de sjalotjes in ringen en de appel in plakjes van ½ cm. Verhit de olie op middelhoog vuur in een hapjespan. Bak het vlees rondom bruin. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak een minuut mee. Draai het vuur iets lager en doe de appel in de pan. Bak 2 minuten mee en blus af met de balsamico azijn. Laat alles op laag vuur 5 minuten stoven, breng op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen