cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 24 mei 2014

Indiase curry met kip

De Indiase keuken is fascinerend. India is nogal groot wat een grote variatie aan ingrediënten en gerechten met zich meebrengt - van de mildere gerechten uit het noorden tot de scherpe gerechten uit het zuiden. Deze kipcurry is niet zo heel erg pittig, maar je kunt natuurlijk altijd minder chilipeper gebruiken of de zaadjes verwijderen. 

Ingrediënten

350 g kipfilet
165 ml kokosmelk
1 cm verse gemberwortel
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 rode chilipepers
½ tl kruidnagel
½ tl kurkuma
1 el komijn
zout
2 el olie

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de gember, ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper, kruidnagel, komijn en kurkuma. Voeg na 5 minuten het vlees toe, bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe, vul het blikje met water en voeg dat ook toe. Breng aan de kook, laat afgedekt 15 tot 20 minuten stoven, breng op smaak met zout. 

Voor 2 personen




2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hoi Carla, het deksel zorgt ervoor dat de warmte en het vocht in de pan blijven. Je kunt dus op een lagere temperatuur koken en je hebt minder vocht nodig, waardoor ook de smaak intensiever is.

      Verwijderen