cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 20 mei 2014

Vlierbloesemazijn

Net als de vlierbloesemlikeur is ook deze azijn een experiment. Maar ja, de pluktijd is kort en de azijn moet 4 weken staan voordat de smaak goed ontwikkeld is. Ik verwacht een milde, fruitige azijn die lekker is bij bijvoorbeeld rucola en veldsla. Trek er lekker op uit nu de bloesem in volle bloei staat, maar lees wel eerst even dit.

Ingrediënten

1 l witte wijnazijn
8 vlierbloesemschermen

Bereiding

Spreid de bloesemschermen even uit zodat insecten kunnen ontsnappen. Schud de bloesem goed uit, verwijder de dikke stelen en doe in een glas of fles met een brede opening en giet de azijn erop. Laat 4 weken in een goed afgesloten pot staan. Zeef de bloesem eruit en vul de azijn in kleinere flessen. 

Voor 1 liter





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen