cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 18 mei 2014

Tajine met asperges

Een paar dagen geleden had ik het met een collega over asperges en hoe je die kunt bereiden. Al discussiërend ontstond het idee voor een tajine, en voilà, hier is 'ie dan. Heb je geen tajine? Gebruik dan een hapjespan, want dit recept mag je echt niet missen! Dragon lijkt misschien een wat vreemde keuze bij asperges, maar de smaken combineren echt goed. Eigenlijk wilde ik peterselie gebruiken, maar die moest nog een beetje groeien...

Ingrediënten

500 g asperges
1 groene paprika
150 g snijbonen
100 g broccoli
1 tomaat
1 sjalot
stukje gember van 1 cm
1 el gemalen koriander
½ el paprikapoeder
½ tl kurkuma
chilipoeder naar smaak
zout, peper
groentebouillon (instant)
10 blaadjes verse oregano (of ½ tl gedroogde)
5 blaadjes verse dragon (of ½ tl gedroogde)
2 el olijfolie

Bereiding

Schil de asperges, verwijder de houterige uiteinden en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de snijbonen in stukjes en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Hak de sjalot, gember, oregano en dragon fijn. 
Verhit de olie in de tajine, fruit de sjalot, gember en de specerijen 3 minuten. Voeg de tomaat toe, bak even tot het sap vrijkomt. Voeg de asperges toe en zo veel water dat ze net niet onderstaan, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg dan de broccoli, snijbonen en paprika toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten stoven tot alle groenten beetgaar zijn. Roer de oregano en dragon erdoor en breng op smaak met zout, peper en groentebouillon. 
Lekker met couscous of rijst.

Voor 2 tot 3 personen


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten