cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 8 mei 2014

Thaise curry met kip en zoete aardappel

Op zo'n druilerige dag als vandaag is een pittige curry ideaal. Deze curry is vrij makkelijk te bereiden en pittig genoeg om een beetje op te warmen. Als je het liever niet zo pittig hebt, kun je mildere chilipepers gebruiken of ze helemaal weglaten. Lekker met rijst of stokbrood. 

Ingrediënten

350 g kipfilet
300 g zoete aardappel 
100 g doperwten (diepvries)
1 sjalot
1 teentje knoflook
stuk laoswortel van 3 cm
1 stengel citroengras
1 citroenblad
2 chilipepers
1 - 2 el Thaise currypaste (gele of massaman)
400 ml kokosmelk
1 el kipbouillon (instant)
1 el vissaus
1 takje Thaise basilicum
2 el olie

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd het kipfilet in blokjes. Hak de sjalot, knoflook, chilipeper, citroenblad en basilicum fijn. Snijd het citroengras in de lengte in en leg er een knoop in. 
Verhit de olie in een ruime pan op laag vuur, fruit hierin de sjalot, knoflook, chilipeper, citroenblad, laoswortel en sereh 2 minuten. Voeg de kokosmelk, kipbouillon en currypaste toe, breng alles aan de kook, laat de currypaste hierbij oplossen. Voeg de stukjes kip en aardappel toe, laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Voeg de doperwten toe, laat 2 minuten meekoken. Breng het gerecht op smaak met de vissaus, roer de basilicum erdoor. 
 
Voor 2 -3 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten