cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 25 mei 2014

Rabarbercake

Ik had weer's wat verse rabarber in huis, en in het weekend is een stukje cake altijd wel lekker. Ik wilde eerst voor mijn standaard cake recept gaan, tot mijn blik op een pakje haverzemelen viel... die geven de cake een lekkere bite. Ben je een echte zoetekauw? Dan kun je iets meer suiker toevoegen.

Ingrediënten

150 g boter
100 g + 1 el suiker
100 g bloem
50 g haverzemelen
1 tl bakpoeder
3 eieren
300 g rabarber

Bereiding

Haal de rabarber af, snijd in kleine stukjes en schep om met 1 el suiker, laat minimaal 15 minuten staan.
Meng de boter met de suiker tot de suiker opgelost is, voeg dan de eieren één voor één toe. Doe de bloem en bakpoeder erbij en meng tot een soepel beslag. Spatel dan eerst de haverzemelen erdoor en als laatste de rabarber.
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier, doe het beslag erin en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ongeveer 30 minuten in de op 175° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). 

Voor een cake van 20 cm


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen