cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 4 mei 2014

Rabarberkruimeltaart

Ik ben dol op rabarber, ik ben dol op vanillepudding en ik ben dol op bakken. En gelukkig zijn deze drie dingen heel goed samen te brengen...in een rabarberkruimeltaart. O ja, ik ben dus ook gek op kruimels. Oké, even serieus, deze taart is echt heel erg lekker en veel makkelijker te maken dan je misschien denkt. Laat hem wel even een beetje afkoelen, anders loopt de vulling eruit. 


Ingrediënten

Voor het deeg:
50 g kwark
2 el melk
2 el olie
25 g poedersuiker
100 g bloem
½ tl bakpoeder

Voor de vulling:
250 g rabarber
2 el suiker
250 ml melk
½ pakje vanillepudding (kookpudding)

Voor de kruimels: 
40 g boter
60 g bloem
1 el havermout
1 el poedersuiker

Bereiding

Voor het deeg:
Vermeng de kwark met de olie en de melk, kneed dan het bloem en de bakpoeder erdoor.

Voor de vulling:
Haal de rabarber af en snijd in stukjes van 2 cm, meng met 1 eetlepel suiker en laat even staan. Kook een pudding van de melk, de overige suiker en de kookpudding. 

Voor de kruimels:
Meng alle ingrediënten voor de kruimels.

Rol het deeg uit zodat je de bodem van een springvorm van 20 cm ermee kunt bedekken en nog een rand van ongeveer 2 cm hebt. Verdeel de rabarber op de bodem, giet de pudding erop en strooi de kruimels erover.
Bak 35 tot 40 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten