cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 22 mei 2014

Asperges met zoete aardappel

De klassieker met gekookte aardappels kennen we allemaal wel, maar ook zoete aardappels smaken heerlijk met asperges. Ik had net vers pandanblad gekocht, dat gaf net dat beetje extra smaak. Het resultaat was een lekker romige aspergeschotel. Je kunt er rijst bij serveren, wat mij betreft is het ook zo een complete maaltijd.

Ingrediënten

500 g asperges
500 g zoete aardappel
3 pandanbladeren
2 teentjes knoflook
1 sjalot
stuk verse gember van ½ cm
½ tl kurkuma
400 ml kokosmelk
10 blaadjes citroenmelisse
zout, peper
2 el olie

Bereiding

Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de knoflook, sjalot, gember en citroenmelisse fijn. Leg een knoop in de pandanbladeren.
Verhit de olie in een ruime hapjespan op matig vuur, fruit hierin de sjalot, knoflook, gember en kurkuma 5 minuten. Voeg de aardappel toe en bak even rondom aan. Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten koken. Voeg dan de asperges toe en kook nog ongeveer 10 minuten, tot de groenten beetgaar zijn. Roer de citroenmelisse erdoor, breng op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten