cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 11 mei 2014

Geroosterde aubergines

Het idee voor dit lekkere gerecht met aubergines heb ik uit een boek waarin recepten uit verschillende Aziatische landen verzameld zijn. Je hebt een beetje tijd nodig om de aubergines te bereiden, maar ze zijn de moeite waard! Lekker als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht. Probeer Aziatische aubergines te kopen, die zijn wat dunner. Kun je die niet vinden? Kies dan kleine aubergines.

Ingrediënten

600 g dunne aubergines
1 teentje knoflook
2 chilipepers
1 sjalot
½ el vissaus
100 ml groentebouillon
1 lente-ui
15 blaadjes Thaise basilicum
zout
2 el olie

Bereiding

Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten in de op 250° voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven zodra de schil donker is en loslaat, laat de aubergines een beetje afkoelen, trek de schil eraf en snijd de aubergines in dikke plakken. 
Hak de chilipepers, knoflook, sjalot en basilicum fijn., snijd de lente-ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit de chilipeper, knoflook en sjalot tot lichtbruin. Doe de aubergine en de groentebouillon erbij, laat afgedekt 15 minuten stoven tot het vocht opgenomen is. Breng op smaak met de vissaus en eventueel zout, roer de lente-ui en de basilicum erdoor.

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten