cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 11 mei 2014

Pasta met asperges in kerriesaus

Ja, je leest het goed, asperges in kerriesaus. Hoe het smaakt? Lekker natuurlijk, anders zou ik het recept hier niet delen. Eigenlijk was het plan om een ovenschotel te maken met pasta en asperges, maar eenmaal in de keuken bedacht ik me. Van de ingrediënten die ik in eerste instantie in m'n hoofd had, zijn alleen de pasta en asperges gebleven. Daar werden kerrie, gember, tomaat en lente-ui aan toegevoegd en toen was het smullen. Wil je asperges graag eens op een andere manier bereiden? Dan moet je dit recept echt uitproberen!


Ingrediënten

250 g pasta 
500 g asperges
1 tomaat
2 lente-uien
1 el (madras)kerrie
1 sjalot
stuk gember van ½ cm
1 chilipeper (optioneel)
1 el groentebouillon (instant)
2 el olie
zout

Bereiding

De asperges schillen, de houterige uiteinden afsnijden, de asperges in stukjes van 2 cm snijden. Dikke asperges in de lengte doormidden snijden. Kook de asperges 5 minuten in water met een snufje zout, giet af en bewaar het kookvocht.
Kook de pasta in ruim water met weinig zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Hak de sjalot, gember en chilipeper fijn, snijd de tomaat in blokjes en de lente-uien in ringetjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de sjalot, gember, chilipeper en kerrie 2 minuten, bak de tomaat eventjes mee. Doe de asperges en groentebouillon in de pan en voeg zoveel kookvocht toe dat de asperges voor de helft onderstaan. Kook op halfhoog vuur 5 minuten, breng op smaak met zout en roer de lente-uitjes erdoor. Schep om met de pasta.

Voor 2 personen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten