cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 13 mei 2014

Vietnamees gekruide karbonades met pittige dipsaus

Dit recept is echt een typisch voorbeeld van minimale inspanning en maximaal resultaat. Dus als je indruk wilt maken - of jezelf op een lekkere maaltijd wilt trakteren - kies dan vooral voor deze karbonades. Je kunt dit recept ook met kipfilet bereiden.


Ingrediënten

Voor de karbonades:
2 ribkarbonades
1 stengel sereh
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ tl zwarte peperkorrels
1 tl lichte sojasaus
½ tl vissaus

Voor de dipsaus:
sap van ½ limoen
1 el vissaus
3 el water
1-2 chilipepers
1 teentje knoflook
1 sjalot
plakje gember van ½ cm

Bereiding

Voor de karbonades:
Hak de sjalot en knoflook grof,  maal in de vijzel samen met de peperkorrels fijn. Meng met de sojasaus en vissaus. Leg de karbonades in een schaal en bestrijk ze met de marinade. Kneus de sereh en leg bij de karbonades, laat minimaal 1 uur marineren. 
Verhit een grilpan, bak de karbonades van beide kanten bruin.

Voor de dipsaus:
Hak de sjalot, knoflook, chilipepers en gember heel fijn, meng met de vissaus, limoensap en het water. Serveer de saus bij de karbonades.

Voor 2 personen




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen