cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 27 mei 2014

Vlierbloesemgelei


Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat ik dit jaar aardig aan het experimenteren ben met vlierbloesem. Dit gelei is natuurlijk gewoon lekker op brood maar je kunt het ook gebruiken als smaakmaker voor sausen. Lees, voordat je gaat plukken, nog even dit.

Ingrediënten

550 ml vlierbloesemwater
250 g halfzoete geleisuiker

Bereiding

Laat de vlierbloesemschermen even liggen, schud ze goed uit zodat alle insecten eruit zijn. Was de bloesem niet, dan verliest de bloesem de meeste smaak.
Leg de bloesemschermen in een bak met water, laat dit afgedekt 1 tot 2 dagen staan. Reken 1 bloesemscherm per 100 ml water. Giet het water door een fijn zeef, meet 550 ml schoon bloesemwater af. Meng met de geleisuiker, breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Vul het gelei meteen in schone glazen potten met een schroefdeksel, veeg de rand van het glas goed schoon en sluit de potten, zet ze 5 minuten op z'n kop voor de vacuüm sluiting.Geen opmerkingen:

Een reactie posten