cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 28 mei 2014

Vlierbloesem-citrusjam

Het grootste compliment dat je kunt krijgen is als je iemand ziet genieten van wat je gemaakt hebt. Zo'n compliment kreeg ik vandaag. Ik had een potje van deze jam aan een collega gegeven en ze ging meteen proeven..en ze bleef proeven. Kijk, en dan geniet ik gewoon mee. Tijd dus om het recept op te schrijven en met jullie te delen. Lees, voordat je vlierbloesem gaat plukken, nog even dit.

Ingrediënten

300 ml vlierbloesemwater
300 g citrusvruchten naar smaak (citroen, sinaasappel, grapefruit, limoen)
250 g halfzoete geleisuiker

Bereiding

Laat de vlierbloesemschermen even liggen, schud ze goed uit zodat alle insecten eruit zijn. Was de bloesem niet, dan verliest de bloesem de meeste smaak.
Leg de bloesemschermen in een bak met water, laat dit afgedekt 1 tot 2 dagen staan. Reken 1 bloesemscherm per 100 ml water. Giet het water door een fijn zeef, meet 300 ml schoon bloesemwater af. Schil de citrusvruchten dik, snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit en snijd ze wat kleiner. Meng met het bloesemwater en de geleisuiker en breng samen aan de kook. Laat de jam dan nog 1 minuut doorkoken. 
Vul de jam meteen in schone glazen potten met een schroefdeksel, veeg de rand van het glas goed schoon en sluit de potten, zet ze 5 minuten op z'n kop voor de vacuüm sluiting.Geen opmerkingen:

Een reactie posten