Ingrediënten
200 g rundergehakt
1 aubergine
2 tomaten
½ ui
1 teentje knoflook
½ Mdme Jeanette peper
2 eieren
1 tl gedroogde basilicum
2 el verse peterselie
1 el curry
1 el groentebouillon (instant)
zout
3 el olie
½ yam
Bereiding
Kook de aubergine in water met een beetje zout gaar, prak de aubergine met een lepel of een vork.
Schil de yam, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van ½ centimeter. Kook de yam in 15 tot 20 minuten gaar in water met wat zout, giet af.
Hak de ui, peper, knoflook en peterselie fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Kluts de eieren met de basilicum en een snufje zout.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui. Voeg na een minuut de peper, knoflook en curry toe en bak nog 2 minuten. Doe nu het gehakt in de pan en bak het rul. Geef nu de aubergine, de tomaten en de groentebouillon in de pan, laat 5 minuten zachtjes koken. Roer nu de geklutste eieren erdoor, blijf roeren tot het ei gestold is. Roer nu de peterselie erdoor en breng alles op smaak met zout.
Dien de plakjes gekookte yam samen met de stoofschotel op.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten