cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 9 december 2012

Hazelnoot-kersenkoekjes

Een van de mooiste tradities in Duitsland is het koekjes bakken in december. Elk jaar staan de tijdschriften en websites vol met nieuwe en klassieke recepten. De winkels puilen uit met alle ingrediënten die je nodig hebt, zoals gemalen hazelnoten en amandelen en allerlei soorten gedroogd fruit. En dat combineert heerlijk met al die verschillende essences die je in Surinaamse toko's kunt kopen. En omdat het echt geen weer is om naar buiten te gaan, ben ik lekker aan het experimenteren met een paar nieuwe recepten. Dit is het eerste resultaat. O ja, en als je geen rum wilt gebruiken, neem je gewoon wat meer kersenessence.
Het eiwit kun je prima gebruiken voor makronen.

Ingrediënten

200 g bloem
100 g gemalen hazelnoten
80 g suiker
1 tl vanillesuiker
150 g koude boter
2 eidooiers
50 g gedroogde kersen
1 tl kersenessence
1 tl rum

Bereiding

Hak de gedroogde kersen grof. Kneed een deeg van alle ingrediënten. Vorm het deeg tot een rol van ongeveer 3 centimeter dikte en wikkel dit in vershoudfolie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd het deeg in plakjes van ½ centimeter en leg die op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwaarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor ongeveer 40 stuks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten