cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 5 december 2012

Sofrito

Je kunt Sofrito kant en klaar in de supermarkt kopen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Je kunt het in kleine porties invriezen. Gebruik Sofrito ook eens in een pastasaus of voor een groentegerecht. Gebruik bij voorkeur trostomaten of meng verschillende soorten tomaten.


Ingrediënten

250 gr uien
¼ bol knoflook
500 gr rijpe tomaten
100 ml olijfolie
½ tl suiker
½ tl zeezout


Bereiding

Hak alle ingrediënten grof. Maal de uien met een stafmixer of in een blender tot een gladde pap. Pureer de olie samen met de knoflook, maal de tomaten apart.
Geef de uien in een pan en laat op laag vuur het vocht verdampen, pas op dat de uien niet aanbranden. Voeg de olie toe en fruit het mengsel op matig vuur. Zet het vuur laag, voeg zout, suiker en de tomaten toe en laat het mengsel in een uur inkoken tot een dikke massa.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen