Ingrediënten
240 g kipfilet
1 tl chili olie
1 tl sesamolie
2 tl lichte sojasaus
150 g mie
2 cm verse gemberwortel
1 sjalot
225 g Chinese kool
1 blik Po-Ku paddenstoelen (156 g uitlekgewicht)
1 el gochujang chilipasta
5 el vocht van de paddenstoelen
10 el water
3 el olie en wat extra olie voor de mie
1 el geroosterde sesamzaadjes
2 lente-uien
Bereiding
Snijd de kip in smalle reepjes. Meng sesamolie, chili olie en de lichte sojasaus en marinier de kip hierin een paar uurtjes. Week de mie in kokend water, maak de mie los met een vork. Laat de mie uitlekken in een vergiet, roer een beetje olie erdoor zodat ze niet aan elkaar plakken.
Hak de gember en de sjalot fijn, snijd de Chinese kool in reepjes van 2 cm breed. Giet de paddenstoelen af en bewaar een deel van het vocht. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Meng 5 el van het paddenstoelenvocht met het water en de chilipasta. Snijd de lente-uien in ringen van een halve centimeter.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en fruit hierin de ui en de gember. Voeg de kip toe en roerbak 3 minuten. Voeg nu de Chinese kool toe en na 1 minuut de paddenstoelen en de mie. Bak tot alles goed warm is, voeg nu het chilipastamengsel toe. Bak nog even, meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Garneer met de lente-ui en de sesamzaadjes.
Voor 2 tot 3 personen
i really love this food
BeantwoordenVerwijderen