cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 5 december 2012

Olijven-basilicumbrood

Dit brood is lekker voor bij de barbecue maar ook bij het ontbijt. Heb je liever broodjes? Verdeel het deeg dan in kleine stukken en vorm daar broodjes van. Houd er rekening mee dat de baktijd dan iets korter wordt. 

Ingrediënten

500 g bloem
20 g verse gist
½ tl suiker
1 tl zout
60 ml olijfolie
230 ml lauw water
2 teentjes knoflook
10 zwarte olijven zonder pit
15 grote basilicumblaadjes

Bereiding

Hak de basilicum en de olijven fijn. Kneed een soepel deeg van de bloem, gist, suiker, zout, olijfolie en water. Voeg dan de olijven, basilicum en de geperste knoflook toe. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. 
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Kneed het deeg nog een keer door en leg het in een ingevette cakevorm. Laat nog 15 minuten rijzen en bak het brood dan in 20 tot 25 minuten. Klop op de onderkant van de cakevorm. Als het hol klinkt is het brood gaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen