cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 4 december 2012

Tajine met inktvis

"Gewaagd", was de reactie van een vriendin toen ik vertelde over deze tajine met inktvis. Gewaagd - en lekker! Serveer deze tajine met couscous of bulgur en een frisse salade.

Ingrediënten

1 sjalot
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
250 g inktvistubes
1 rode (punt)paprika
1 tomaat
1 blokje vis- of groentenbouillon 
2 tl korianderzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
2 el verse koriander
3 el olijfolie
150 ml water
zout

Bereiding

Snijd de sjalot in fijne ringen. Hak de knoflook en gember grof en stamp ze met wat zout fijn in een vijzel. Snijd de tomaat en de paprika in blokjes,  snijd de inktvis in reepjes van ½ centimeter. Hak de verse koriander.
Verhit de olie in een tajine op matig vuur en fruit hierin de sjalot, gember, knoflook, kurkuma, chilipoeder, paprika en korianderzaad ongeveer 5 minuten. Voeg nu de tomaat, het bouillonblokje en het water toe, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken. Voeg de paprika toe en laat nog eens 5 minuten koken. Doe nu de inktvis en de koriander erbij, laat nog een paar minuten koken tot de vis gaar is.
Breng op smaak met zout.

Voor 2 personen



2 opmerkingen:

  1. Het was ontzettend lekker met couscous, ook zonder de paprika (geen paprika eter)

    BeantwoordenVerwijderen