Ingrediënten
1 sjalot
2 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
250 g inktvistubes
1 rode (punt)paprika
1 tomaat
1 blokje vis- of groentenbouillon
2 tl korianderzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
2 el verse koriander
3 el olijfolie
150 ml water
zout
Bereiding
Snijd de sjalot in fijne ringen. Hak de knoflook en gember grof en stamp ze met wat zout fijn in een vijzel. Snijd de tomaat en de paprika in blokjes, snijd de inktvis in reepjes van ½ centimeter. Hak de verse koriander.
Verhit de olie in een tajine op matig vuur en fruit hierin de sjalot, gember, knoflook, kurkuma, chilipoeder, paprika en korianderzaad ongeveer 5 minuten. Voeg nu de tomaat, het bouillonblokje en het water toe, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken. Voeg de paprika toe en laat nog eens 5 minuten koken. Doe nu de inktvis en de koriander erbij, laat nog een paar minuten koken tot de vis gaar is.
Breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Het was ontzettend lekker met couscous, ook zonder de paprika (geen paprika eter)
BeantwoordenVerwijderenWat fijn om te lezen, dank voor je reactie!
Verwijderen