cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 27 december 2012

Tamale met kip

Eigenlijk wordt tamale in eenpersoons porties bereid maar je kunt natuurlijk ook gewoon een grotere ovenschaal gebruiken. 't scheelt werk met pakketjes vouwen en het smaakt net zo lekker. Gerookte chilipepers vind je in sommige specerijenwinkels. Ze zijn niet al te pittig maar geven een lekker rokerige smaak aan het gerecht. Als je daar niet van houdt of je de pepers nergens kunt krijgen, kun je ze ook gewoon weglaten. 

Ingrediënten

½ bananenblad (of aluminiumfolie)
175 g kipfilet
1 gedroogde, gerookte chilipeper
1 verse chilipeper
1 cm verse gember
1 rode ui
1 tomaat
1 tl gemalen anattozaadjes
1 tl gedroogde oregano
2 tl kappertjes
zout
3 el olie

Bereiding

Bereid het deeg voor de tamale volgens de aanwijzingen in het recept. Week de gedroogde peper 15 minuten in heet water. Snijd de kip in smalle reepjes, snipper de ui, gember, de verse chilipeper en de gedroogde peper. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan, fruit hierin de ui, gember, pepers en de anattozaadjes ongeveer 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak die rondom lichtbruin. Doe nu de tomaten en de oregano erbij, laat  nog ongeveer 5 minuten stoven, totdat de kip gaar is. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout. 
Bekleed de binnenkant van een ovenschaal (liefst met deksel) met bananenblad en geef de helft van het deeg erop. Verdeel de kip erover en sluit af met het resterende deeg. Dek dit af met een bananenblad en/of het deksel. Let erop dat de tamale goed afgedekt is zodat tijdens het stomen geen water in de schaal kan lopen.
Zet de schaal in een braadslee of een grotere ovenschaal en doe daar zoveel water in dat de schaal met de tamale voor twee derde in het water staat. Stoom de tamale in een op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) gaar. De tamale is klaar wanneer het deeg stevig aanvoelt. 
Deze gevulde tamale is al een complete maaltijd en smaakt heerlijk met een frisse salade.

Voor 2 personen

Kijk op facebook voor de stap voor stap beschrijving.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten