cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 1 januari 2013

Chocolade-sinaasappelmuffins

Wist je dat je voor muffins ook prima olie kunt gebruiken in plaats van boter of margarine? Echt handig als je niet genoeg boter in huis hebt en het mengt veel sneller met de suiker. Je kunt de sinaasappel essence vervangen door de geraspte schil van een sinaasappel.

Ingrediënten

100 ml olie
100 g bruine basterdsuiker
3 eieren
150 g bloem
25 g cacaopoeder
1 el sinaasappel essence
1 tl bakpoeder

Bereiding

Klop de suiker met de olie tot de suiker opgelost is. Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe bakpoeder, bloem, cacaopoeder en sinaasappel essence erbij en meng alles tot een soepel beslag.
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in de op 175 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) in 20 tot 25 minuten gaar.

Voor 12 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen