cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 9 december 2012

Citroen-bosbessenkoekjes

Voor deze koekjes heb ik gedroogde bosbessen gebruikt. Probeer het bij een goede notenkraam, of vervang de bosbessen door een andere (zoete) fruitsoort.

Ingrediënten

200 g bloem
100 g gemalen amandelen
80 g suiker
1 tl vanillesuiker
150 g koude boter
2 eidooiers
50 g gedroogde bosbessen
2 tl geraspte citroenschil

Bereiding

Hak de gedroogde bosbessen grof. Kneed een deeg van alle ingrediënten. Vorm het deeg tot een rol van ongeveer 3 centimeter dikte en wikkel dit in vershoudfolie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd het deeg in plakjes van ½ centimeter en leg die op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de op 180 graden voorverwaarmde oven (onder- en bovenwarmte).

Voor ongeveer 40 stuks



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen