cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 22 december 2012

Speculaascake met vijgen en walnoten

Deze cake doet het prima met de kerst en is een goed alternatief als je wel zelf iets wilt maken maar koekjes net iets te veel gedoe vindt.

Ingrediënten

150 g zachte boter
150 g bloem
3 eieren
50 g donkere basterdsuiker
3 el honing
2 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
50 g walnoten
50 g gedroogde vijgen

Bereiding

Hak de walnoten grof, snijd de gedroogde vijgen fijn. Klop de boter met de suiker totdat de suiker opgelost is. Voeg de honing toe en roer de eieren één voor één door het beslag. Meng bloem, bakpoeder en speculaaskruiden en voeg dit in kleine beetjes toe. Roer de walnoten en vijgen met een lepel door het beslag en vul het beslag in een ingevette cakevorm. Bak de cake  ongeveer 30 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (hetelucht).




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen