cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 9 december 2012

Amandelmakronen met rozenwater

In veel Noord-Afrikaanse landen worden voor het Suikerfeest en het Offerfeest heerlijke koekjes gebakken. Deze makronen krijgen net dat kleine beetje extra door wat rozenwater toe te voegen.
Ik heb ouwel gebruikt. Sommige bakkers verkopen het en het is ook te bestellen via internet. En mocht je vlak bij de Duitse grens wonen: daar ligt het in elke supermarkt. Je kunt de makronen ook gewoon op een stuk bakpapier leggen.

Ingrediënten

2 eiwit
60 g suiker 
snufje zout
100 g gemalen amandelen
2 tl rozenwater
ouwel

Bereiding

Klop het eiwit stijf met het zout en de suiker. Voeg dan langzaam het rozenwater toe. Spatel de amandelen met een lepel voorzichtig door het eiwit. 
Spreid de ouwel uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Geef een beetje van de massa op elke ouwel. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de op 150 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven.

Voor 20 stuks


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen