Als je geen kant en klare tsjar masala kunt vinden, kun je het ook zelf maken. Meng naar eigen smaak kaneel, kruidnagel, komijn en zwarte kardemom. Eventueel kun je daar ook nog zwarte peper, koriander en groene kardemom aan toevoegen.
Ingrediënten
600 g lamsbout
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el tsjar masala
1 kweepeer (ca. 230 g)
1 el limoensap
1 blik kikkererwten (400 g)
1 tomaat
1 blokje groentebouillon
1 glas water
2 el verse koriander
2 el olijfolie
1 el boter
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Snipper de ui en de knoflook, snijd de tomaat in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snijd de kweepeer in blokjes van 1 cm en meng met het limoensap.
Verhit de olijfolie en de boter op matig vuur in een gietijzeren of hapjespan, fruit hierin ui, knoflook en de tsjar masala gedurende 5 minuten. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Doe nu de tomaat, het water en het bouillonblokje erbij. Breng alles aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur koken, roer af en toe. Doe nu de kweepeer erbij en laat nog eens 30 minuten koken. Voeg dan de kikkererwten en de koriander toe, roer alles goed door en voeg indien nodig wat zout toe.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten