In sommige winkels kun je gedroogde zwarte bonen kopen, en veel supermarkten verkopen inmiddels zwarte bonen in blikjes.
Serveer de soep met een salsa van tomaten voor een frisse smaak. Als je er wat maisbrood bij serveert, heb je een complete vegetarische maaltijd.
Ingrediënten
150 g zwarte bonen
1 l water
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 el komijn
3 el olie
2 blokjes groentebouillon
zout
peper
Bereiding
Week de bonen een paar uur in het water. Snipper de ui, hak de knoflook en de chilipeper fijn. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en komijn 5 minuten. Doe nu de bonen met het weekwater en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt ongeveer een uur koken, tot de bonen zacht zijn.
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat extra water toevoegen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer met salsa van tomaten en maisbrood.
Voorgerecht voor 4 personen
Hoofdgerecht voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten