cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

vrijdag 30 november 2012

Zwarte bonensoep

Ik geef het toe, deze soep ziet er misschien niet heel uitnodigend uit. Maar geloof me, hij is heerlijk! Zwarte bonen worden in Mexico en Guatemala gekookt tot een soort puree dat je soms al bij het ontbijt krijgt, maar je kunt er natuurlijk nog veel meer van maken. De basis voor dit recept komt uit een kookboek dat ik uit Mexico meegenomen heb. 
In sommige winkels kun je gedroogde zwarte bonen kopen, en veel supermarkten verkopen inmiddels zwarte bonen in blikjes.
Serveer de soep met een salsa van tomaten voor een frisse smaak. Als je er wat maisbrood bij serveert, heb je een complete vegetarische maaltijd. 

Ingrediënten

150 g zwarte bonen
1 l water
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
1 el komijn
3 el olie
2 blokjes groentebouillon 
zout
peper

Bereiding

Week de bonen een paar uur in het water. Snipper de ui, hak de knoflook en de chilipeper fijn. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en komijn 5 minuten. Doe nu de bonen met het weekwater en de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt ongeveer een uur koken, tot de bonen zacht zijn. 
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, kun je nog wat extra water toevoegen. Breng de soep op smaak met zout en peper. 

Serveer met salsa van tomaten en maisbrood.

Voorgerecht voor 4 personen
Hoofdgerecht voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten