Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
1 beschuit
40 ml melk + wat extra melk om het beschuit te weken
2 eieren
1 el kerriepoeder
1 tl kaneelpoeder
zout
witte peper
1 el citroensap
1 el mangochutney
50 g rozijnen
40 g gemengde pitten
2 laurierbladen
1 el boter
2 olie
Bereiding
Snipper de ui, week het beschuitje in wat melk. Klop 1 ei met de overige melk, voeg de peper toe. Verhit de olie en boter in een hapjespan, fruit hierin de ui, kerrie en kaneel een paar minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Meng nu alle ingrediënten, behalve het eimengsel. Doe het gehaktmengsel in een gevette ovenschaal en bak het in de op 180 graden voorverwarmde oven. Giet na 15 minuten het eimengsel erover en bak de boboti nog ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant mooi bruin is.
Lekker met mangochutney en gebakken banaan.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten