cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 16 augustus 2012

Bulgogi - Koreaans gegrild biefstuk

Zoek op het net naar Koreaanse recepten en je komt talloze varianten van bulgogi tegen. Het lijkt wel of iedere kok z'n eigen variant heeft. Wat in ieder geval nooit ontbreekt zijn sesam en sojasaus. Je kunt het vlees het beste snijden wanneer het een klein beetje bevroren is; leg het gewoon een halfuur in de vriezer voordat je het snijdt.

Ingrediënten

300 g biefstuk
75 ml sojasaus
2 tl sesamolie
stuk gemberwortel van 1 cm
1 teentje knoflook
zwarte peper naar smaak

Bereiding

Snijd het vlees in reepjes van 3 millimeter dikte. Snijd de gember en de knoflook doormidden en meng met de sojasaus, sesamolie en de peper. Marineer de biefstukreepjes minimaal een uur; liefst overnacht. 
Haal de biefstukreepjes uit de marinade en leg ze naast elkaar in een grillpan (zonder vet) en gril ze gaar. 

Voor 2 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen