cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 4 augustus 2012

Stoofschotel met lamsgehakt, aubergine en zureshk

Van deze kleurrijke stoofschotel wordt je zelfs op een regenachtige dag blij! De zureshk (zuurbessen) geven een licht zure smaak aan het gerecht. Vind je het te zuur? Voeg gewoon een beetje suiker toe.

Ingrediënten

175 g lamsgehakt
2 kleine aubergines (liefst de dunne)
1 ui
1 teentje knoflook
50 g groene spliterwten
50 g gele spliterwten
2 tomaten
15 g zureshk
2 tl komijn
100 ml water
3 el olijfolie
zout

Bereiding

Week de spliterwten minimaal 4 uur in koud water, giet ze af. Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze royaal met zout, laat ze 30 minuten staan en spoel ze goed af. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie op matig vuur in een hapjespan. Fruit de ui, voeg na 2 minuten de geperste knoflook toe. Doe de komijn en het lamsgehakt in de pan, bak het gehakt rul. Voeg de aubergines toe, bak ze rondom lichtbruin. Doe dan de tomaten in de pan, bak ze tot het sap vrij komt. Voeg de spliterwten, het water en zout naar smaak toe en laat met het deksel op de pan 15 minuten stoven. Voeg nu de gewassen zuurbessen toe en laat nog 5 minuten koken. Breng het gerecht op smaak met zout.

Lekker met rijst of (Turks) brood

Voor 2 tot 3 personenGeen opmerkingen:

Een reactie posten