cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 21 augustus 2012

Mexicaanse loempia

Een gewone loempia kennen we natuurlijk allemaal. Maar waarom niet een keer een andere vulling proberen? Deze Mexicaanse loempia's zijn echt een succes!
Heb je geen frituurpan of wok? Een gietijzeren pan is ook prima geschikt om in te frituren.

Ingrediënten

1 pak kleine loempiavellen
50 g bonen- of rijstvermicelli
100 g rundergehakt
125 g kidneybeans
165 g mais
½ rode ui
1 teentje knoflook
zout
1 tl zoet paprikapoeder
½ tl chilipoeder
olie om te frituren

Bereiding

Ontdooi de loempiavellen. Week de rijstvermicelli in heet water, giet af en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Hak de ui en de knoflook, laat de mais en de bonen uitlekken. Meng alles met het gehakt en breng op smaak met zout, paprikapoeder en chilipoeder.
Spreid de loempiavellen uit op het aanrecht en geef op een hoekje van elk vel ongeveer 1 eetlepel van de vulling. Vouw dan het hoekje over de vulling, vouw vervolgens de zijkanten samen. Maak de onderste hoek een beetje vochtig met water en vouw de loempia goed dicht.
Verhit de olie in een frituurpan of wok, de olie is heet genoeg wanneer zich rondom een houten tandenstoker kleine belletjes vormen. Bak de loempia's in porties goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor ongeveer 40 stuks


1 opmerking:

  1. woon al 30 jaar in Mexico en heb hier nog nooit een loempia gezien !!! en zeerzeker met die verzonnen ingredienten ! niks met Mexico te maken dus ...

    BeantwoordenVerwijderen