cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 21 augustus 2012

Aardappelsalade met zongedroogde tomaten en kappertjes

Thuis maakt m'n moeder altijd een heerlijke aardappelsalade met augurken, gekookte ham en een dressing met mayonaise. Nu met deze temperaturen vond ik een lichte dressing ook wel lekker, en bovendien had ik op de markt verse majoraan cadeau gekregen, en dat komt niet goed tot z'n recht in een zware dressing.

Ingrediënten

650 g aardappels
80 g gegrilde paprika (uit een potje)
30 g gedroogde tomaten
2 tl kappertjes
½ rode ui
2 el verse majoraan
5 el olijfolie
3 el witte wijnazijn
zout
zwarte versgemalen peper

Bereiding

Kook de aardappels in de schil gaar, laat ze een beetje afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes van 1 cm. Week de zongedroogde tomaten in warm water, giet ze af en snijd ze fijn. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Hak de majoraan fijn. Meng olijfolie en witte wijnazijn, breng op smaak met zout en peper. Meng alle overige ingrediënten door de dressing. Laat de smaken minimaal een uur intrekken.

Lekker als lunchsalade of bij de bbq.

Voor 2 - 3 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen