cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zaterdag 11 augustus 2012

Pittige groenten met bakbanaan

Een tijdje geleden heb ik een heerlijk groentegerecht gegeten met tomaten, wortels en bakbanaan. Later hoorde ik dat de plakjes bakbanaan eigenlijk niet ín het gerecht hoorden maar ernaast... Tja, kan gebeuren met afhaalgerechten, en het heeft me weer op een idee gebracht. 
Je kunt dit gerecht al vegetarisch hoofdgerecht serveren of als bijgerecht bij een vis- of kipgerecht.

Ingrediënten

1 bakbanaan
½ rode paprika
½ groene paprika
4 wortels 
2 tomaten 
2 lente-uien
1 ui
plak verse gember van 1 cm
½ Mdme Jeanette
1 el kerrie of masala
1 tot 2 glazen water
4 el olie
zout

Bereiding

Snijd de bakbanaan in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes van een halve centimeter. Snijd de ui in vieren en vervolgens in ringen, snijd de paprika in reepjes. Hak de gember en de Mdme Jeanette fijn, snijd de wortels in dikke plakken en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de lente-uien in stukken van 2 centimeter.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak hierin de plakjes bakbanaan lichtbruin, haal ze uit de wok en zet ze apart. Geef zo nodig wat extra olie in de wok en fruit hierin de ui. Voeg even later de gember en de peper toe en bak even mee. Geef nu de wortels erbij en roerbak 2 minuten. Voeg dan de tomaten en de kerrie toe, bak 2 minuten en blus af met een glas water. Breng alles aan de kook en voeg de paprika toe. Laat alles op matig vuur 5 minuten sudderen, meng dan de lente-uien en de banaan erdoor en breng op smaak met zout.


Hoofdgerecht voor 2 personen
Bijgerecht voor 4 personen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten